Volledig scherm
De Dordtse raad vindt het ergerlijk en zonde van geld dat nieuw aangelegde wegen opengebroken worden. © John Lazaroms

Dordtse raad ergert zich aan graven in nieuwe wegen

Als het aan de gemeenteraad van Dordrecht ligt, moet het afgelopen zijn met het openbreken van straten die net opnieuw aangelegd zijn. Het komt volgens de Dordtse raadsleden te vaak voor dat werklui met een schop of een freesmachine in de weer gaan in wegdek dat net voor een hoop geld voorzien is van een nieuwe asfaltlaag.

Onlangs gebeurde dat bij de Oranjelaan, kort nadat die na maanden wegwerk weer opengesteld was voor het verkeer. Daar moest een kabel vervangen of aangelegd worden, met als gevolg dat het strakke wegdek nu onderbroken wordt door een rijtje straatklinkers.

Ergerlijk en zonde van het geld, vindt de Dordtse raad. Die stemde unaniem in met een motie van ChristenUnie/SGP om te onderzoeken of dit voortaan niet anders kan, door bijvoorbeeld dit soort graafwerkzaamheden beter af te stemmen.

Als het aan de raad ligt, treedt de gemeente voortaan waar mogelijk 'dwingender' op. Ook zou bij nieuwe wegontwerpen gekeken moeten worden naar manieren waardoor kabels en leidingen naderhand makkelijker aangelegd kunnen worden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!