De regenboogvlag op het Stadhuis in Dordrecht. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De regenboogvlag op het Stadhuis in Dordrecht. Foto ter illustratie. © Rinie Boon

Dordtse predikant: ‘Nashville-verklaring had wel pastoraler gemogen’

De Nashville-verklaring had bij nader inzien wel wat ‘pastoraler’ gemogen. Dat vindt de Dordtse predikant M. Maas, die eerder aangaf achter de omstreden tekst te staan. 

De Nasville-verklaring wordt door velen gezien als anti-homopamflet. Maas doet zijn uitlating in Rondom de kerk, een tijdschrift van de Hervormde Gemeente Dordrecht en de Protestantse Gemeente Dordrecht-Dubbeldam.

,,Het stormde in ons land naar aanleiding van de Nashville-verklaring. Zowel positief als negatief, haatdragend en hartelijk. (...) Op zich stond er voor mij niets nieuws in de verklaring. Het zijn allemaal bijbelse noties waar iedere christen achter kan staan.’’

Toch is hij bij nader inzien niet onverdeeld blij met het document. ,,Tegelijk had het hier en daar qua verwoording echt wel pastoraler gemogen. En of zo’n gevoelig onderwerp zich leent voor een verklaring blijft een goede vraag.’’

Hij roept verder op te bidden voor ‘jongeren en ouderen die worstelen met hun genderidentiteit, met homoseksuele gevoelens en hen die hun kruis in stilte dragen’.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!