Dordtse Merol geniet van optreden op Wantijpop: ‘Als een droom die uitkomt’

VIDEODe Dordtse zangeres Merol zal haar optreden op Wantijpop 2019 niet snel vergeten. Familie en bekenden van de zangeres woonden het optreden in haar geboortestad Dordrecht bij en er werd tijdens haar show gedemonstreerd tegen GenX.

Toch overheerst na de show vooral trots bij Merol. ,,Ik ging als klein meisje altijd naar Wantijpop. Ik heb hier echt wel grote artiesten gezien. Het is ook echt een groot podium. Het leek groot, maar het is ook echt heel groot. Dus het is wel echt een soort droom die uitkomt’’, vertelt Merel Baldé, zoals de zangeres echt heet, na het optreden in het Wantijpark.

Demonstranten

Tijdens Merols show werden ‘Geen GenX-demonstranten’ van het festivalterrein verwijderd. ,,Het gebeurde en ik dacht: ik ga er heel veel aandacht aan besteden’’, vertelt de zangeres daar desgevraagd over.

,,Ik vind het wel leuk als er onverwachte dingen gebeuren, want daardoor herinner je wel een optreden. Ik houd wel een beetje van rellen, ik vind het wel geinig. Niet een heel concert lang, maar dit was prima.’’

De zangeres kon niet blijven hangen op Wantijpop. ,,Ik moet door naar SoccerRocker in Amsterdam, dus ik kan helaas niet blijven hangen’’, besluit ze.

Volledig scherm
Merol op Wantijpop 2019. © Rinie Boon

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in