Volledig scherm
Over anderhalve maand is het Scheffersplein nog een horecazaak rijker. © Boris Bar & Kitchen

Dordts restaurant Boris Bar & Kitchen opent eind augustus de deuren

De nieuwe Dordtse horeca-aanwinst, Boris Bar & Kitchen, opent over anderhalve maand. Met de komst van het restaurant wordt het Scheffersplein nog meer een horecaplein. 

Ondernemers Ferdi Faber en Eva van Croonenburg startten na de verhuizing van boekwinkel Vos & Van der Leer met de verbouwing van het pand tot restaurant. Faber: ,,We begonnen letterlijk met alleen vier muren. Er moest een hoop gebeuren: de keuken bouwen, allerlei installaties plaatsen, het hele interieur inrichten...” 

Boris Bar & Kitchen moet een moderne zaak worden met een grote keuze aan wijnen. Gasten kunnen er terecht voor een lunch, diner, after-dining en om uit te gaan. Voor de verbouwing was het streven om eind juli te openen. Dat is nu verplaatst naar eind augustus. Het is voor de ondernemers hopen op een mooie nazomer, zodat het terras nog dit jaar benut kan worden. ,,We wisten op voorhand al dat we laat in de zomer zouden openen. Dat is jammer, maar nu hebben we zoiets van: liever een maand later, zodat alles echt helemaal klaar is.”

Crowdfunding

De uitbaters zijn via Horeca Crowdfunding op zoek naar investeerders. Met dat geld worden de verbouwing en inrichting bekostigd. De helft van het totale bedrag van ruim tweeënhalve ton is opgehaald. ,,We doen bijna alles met eigen middelen, maar het opzetten van een zaak kost nou eenmaal een heleboel geld.”

Met weer een nieuwe horecazaak op het Scheffersplein lijkt het plein helemaal vol te raken met terrassen. ,,Het horeca-aanbod wordt groot in Dordrecht, ja. Het moet ergens stoppen om alle zaken overeind te houden. Met Boris Bar & Kitchen vormen we wel echt een aanvulling op de huidige restaurants”, vindt Faber. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!