Volledig scherm
Zowel het Steegoversloot als de Noordendijk werden op 7 augustus lange tijd afgezet met politielint als gevolg van de vechtpartij. De worsteling bracht veel politie op de been. © Fotopersburo Busink

Dordtenaar de cel in na matpartij op Noordendijk

De 51-jarige Dordtenaar A. F. is veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden waarvan vijf voorwaardelijk voor een vechtpartij op de Noordendijk afgelopen augustus. Zijn 52-jarige neef, die ook bij het gevecht betrokken was, komt weg met een taakstraf van 150 uur.

Na een uit de hand gelopen rechtszaak aan het Steegoversloot kreeg F. het op de Noordendijk aan de stok met de nieuwe vriend van zijn ex. De Dordtenaar kreeg hierbij versterking van zijn neef. Tijdens de worsteling zou zijn gedreigd met een vuurwapen. De verdachten verklaarden dat het slachtoffer dat wapen trok, terwijl het slachtoffer en getuigen een tegenovergestelde verklaring aflegden. Volgens hen zou F. met het pistool hebben gedreigd.

De rechtbank geloofde de lezing van de benadeelde partij. De vriendin van het slachtoffer en haar dochter gaven het wapen af bij de rechtbank, in de auto van het slachtoffer. Dat maakt het ongeloofwaardig dat het wapen van hem was. Bovendien steunen de verklaringen van het slachtoffer en getuigen elkaar, terwijl de verhalen van beide verdachten op een aantal punten van elkaar verschillen.

De neven werden verdacht van poging doodslag, maar voor dat feit werd het duo vrijgesproken. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!