Volledig scherm
De 19-jarige Dordtenaar werd staande gehouden nadat hij vreemde manoeuvres maakte. © Politie Dordrecht

Dordtenaar (19) gebruikt lachgas achter het stuur

Een 19-jarige Dordtenaar is het lachen waarschijnlijk snel vergaan toen hij afgelopen maandag staande werd gehouden door de politie. De jongeman had lachgas gebruikt tijdens het rijden en haalde vreemde capriolen uit met zijn auto. 

De automobilist viel op bij de politie omdat hij 140 kilometer per uur reed waar 100 kilometer is toegestaan. Ook maakte hij vreemde manoeuvres op de weg. Toen de agenten hem staande hielden, bleek dat de man tijdens het rijden lachgas had gebruikt. 

De man heeft een educatieve maatregel gedrag (EMG) opgelegd gekregen. Dat is een verplichte cursus die wordt opgelegd na een ernstige verkeersovertreding of na het rijden onder invloed. De kosten van de cursus - 1180 euro - moet de man zelf betalen. ‘Bij uitblijven van deelname zal het rijbewijs ongeldig worden verklaard door het CBR’, aldus de politie. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Een parkeergarage onder de Spuiboulevard is een duur grapje, maar het onderzoeken waard
    PREMIUM
    COLUMN

    Een parkeerga­ra­ge onder de Spuiboule­vard is een duur grapje, maar het onderzoe­ken waard

    Veel reacties ontving ik naar aanleiding van mijn column van gisteren over de voorgenomen ‘totaalrenovatie’ van de Spuiboulevard. Daarin gaf ik aan dat ik het een gemiste kans van dit gemeentebestuur zou vinden als men ‘gedreven door bouwdrang’ al te drastisch zou overgaan tot het autovrij (of -luw) maken van de Spuiboulevard met de bedoeling hier huizen, appartementen én een nieuw Stadskantoor neer te zetten.