Volledig scherm
Een zonneboot tijdens een eerdere editie van Solar Sport One. © Solar Sport One

Dordt is nieuw maritiem evenement rijker: Flow Drechtsteden

De Drechtsteden zijn een maritiem evenement rijker: op 6 en 7 september vindt op en rond het Wantij en op het Energieplein in Dordrecht Flow Drechtsteden plaats. 

Het evenement is in het leven geroepen om de maritieme maakindustrie in de kijker te spelen. Bezoekers kunnen zien en ervaren welke kansen de maritieme sector te bieden heeft. Er zullen zonneboten over het water racen tijdens een Solar Sport One wedstrijd en op het Energieplein komt het zogenoemde ‘Solar Village’ te staan. Bezoekers kunnen ook een tochtje maken met een 3D-geprinte boot. 

Daarnaast zijn er bedrijven en scholen aanwezig en verzorgen verschillende bedrijven in de regio een rondleiding op eigen terrein. Zo zetten de Dordtse scheepswerf Kooiman Hoebee, het Ambachtse Bolidt en het Papendrechtse Veth Propulsion hun deuren open voor publiek. 

Flow is onderdeel van de Wereldhavendagen, die op dezelfde dagen plaatsvinden in Rotterdam.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in

  1. Ik vermoed dat de Krispijntunnel zijn eeuwfeestje makkelijk gaat beleven
    PREMIUM
    Column

    Ik vermoed dat de Krispijn­tun­nel zijn eeuwfeest­je makkelijk gaat beleven

    Er is gedoe over de Krispijntunnel, zo lees ik in mijn krant en ik denk: What else is new? Er is namelijk al gedoe over die tunnel zo lang ik me kan herinneren. Zo zit er nog wel eens een vrachtautootje in vast, want de doorgang is eigenlijk nét een beetje te laag en ook is de tunnel in het verleden nog wel eens ondergelopen; in het watersnoodrampjaar 1953 stond het water zelfs tot áán het dak.