De Noordwaard in de Biesbosch in bloei. Dordrecht zoekt een Klimaatburgemeester, die anderen kan inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.
Volledig scherm
De Noordwaard in de Biesbosch in bloei. Dordrecht zoekt een Klimaatburgemeester, die anderen kan inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. © Cor de Kock

Dordrecht zoekt Klimaatburgemeester om anderen te inspireren

Wie wordt de Klimaatburgemeester van Dordrecht? Tijdens de Nationale Klimaatweek, die begint op 28 oktober, vraagt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt op het gebied van klimaatverbeteringen. Daarom zoekt het ministerie mensen die zich inzetten voor een beter klimaat.

  1. Bob bivakkeert 24 uur in een telefooncel als protest tegen woningnood: ‘Of ik voor 24 uur zuurstof heb? Geen idee’
    PREMIUM
    WONINGNOOD

    Bob bivakkeert 24 uur in een telefoon­cel als protest tegen woningnood: ‘Of ik voor 24 uur zuurstof heb? Geen idee’

    Hij heeft een chemisch toilet, twee pakken Bar le Duc, een deken en een kussen. Meer past er ook niet in de telefooncel waar Bob Rekelhof 24 uur moet vertoeven. De jonge Dordtenaar is opgesloten door zijn compagnon, kunstenaar Yvo van der Vat. Samen bedachten ze deze performance art - de grote afsluiter van Yvo's expositie op het Hof - wat tevens een protest is tegen de woningnood in Nederland.