Volledig scherm
De N3 met op de achtergrond de Dordtse wijk Sterrenburg. © Qphoto

Dordrecht trekt twee ton extra uit voor groen langs N3

De Dordtse gemeenteraad trekt twee ton uit voor extra groen langs de N3 in de stad. De ChristenUnie/SGP en Beter Voor Dordt dienden daarvoor een motie. 

Gehoopt wordt dat met de maatregel de geluidsoverlast voor omliggende wijken wordt tegengegaan. Ook moet dat extra groen meer fijnstof opvangen dan nu het geval is.

Onduidelijk is nog wat er precies met dat extra geld moet gaan gebeuren, maar het zou bijvoorbeeld om extra bomen langs de weg kunnen gaan of begroeiing op de geluidsschermen.

De twee ton komt bovenop het bedrag dat sowieso al was bestemd voor nieuwe bomen langs de Randweg. Vanwege 800 jaar stadsrechten worden evenzoveel bomen geplant in de stad, een nog onbekend deel langs de N3.

Het is niet de enige maatregel die genomen wordt om overlast van de drukke weg te verminderen. Rijkswaterstaat zal met de grootscheepse renovatie van de weg op een groot deel van het wegdek stil asfalt (dubbellaags zoab) aanbrengen.

Ook belooft de wegbeheerder de geluidsschermen te verbeteren. Op plekken waar die verzakt zijn, worden die weer op hoogte gebracht. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!