Volledig scherm
Luieren mag, maar er zijn genoeg dingen te doen in de zomervakantie. © Hollandse Hoogte / Marcel van den Bergh

Dit is er in de regio te doen tijdens de zomervakantie

Een dagje niets te doen tijdens de zomervakantie? Vervelen hoeft niet: in de regio worden verschillende activiteiten georganiseerd. Van een tekenrobot bouwen of een bijenhotel maken tot springen op een springkussen, er is van alles te doen.

Onderwijsmuseum

Het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht houdt in de zomervakantie allerlei activiteiten. Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er de workshop ‘tekenrobot maken’. Met een elektromotor, stiften en een ‘toefje fantasie’ maken zij een tekenrobot die de mooiste kunstwerken creëert. Ook introduceert het museum de ‘WetenschapsWoensdag’: professor Cor legt bijvoorbeeld uit wat een vacuüm is en hoe oude brandspuiten werken. Het volledige programma staat op de museumwebsite.

Weizigtpark

De Stadsboerderij in het Weizigtpark is de hele zomer open voor dierenvrienden. Workshops dierenverzorging, bijenhotels maken of op zoek gaan naar waterdiertjes. Let op: voor sommige activiteiten is beperkt plaats, dus inschrijven is nodig. Dat kan op de website van Weizigt. Voor de meeste activiteiten is deelname gratis.

Volledig scherm
Geitjes knuffelen bij de Stadsboerderij in het Weizigtpark. © Astrid Pel

Boomhut

In de bibliotheek van de Dordtse wijk Crabbehof mogen kinderen van 8 tot en met 12 jaar iedere dinsdag en donderdag creatief aan de slag. Met elkaar mogen ze een nieuwe verdieping bedenken voor de Waanzinnige Boomhut, naar de kinderboeken van Andy Griffiths. Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis. Het is niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

Zomerspelen

Op het Cruyff Court aan de Oostkil in Papendrecht worden deze vakantie twee keer (op 25 juli en 29 augustus) de Zomerspelen gehouden. Naast activiteiten en spelletjes is er ook een springkussen of stormbaan. En als het lekker weer is worden er waterspelletjes georganiseerd. De Spelen zijn bedoeld voor alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De kinderen hoeven zich niet van tevoren in te schrijven of aan te melden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!