Kees Thies over de stadionplannen van FC Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Thies over de stadionplannen van FC Dordrecht. © Maartje Brockbernd en Milan Rinck

Dit ‘gekopieerde’ stadionplan lijkt me niet kansloos

COLUMNEen leuk en goed geoutilleerd voetbalstadion met, pak hem beet, zes-en-een-half duizend zitplaatsen en op elke hoek een woontoren, met daarin (of daaraan) betaalbare appartementen, een tuincentrum, een fitnessclub en/of een gezondheidscentrum.

 1. Steun voor ambitieus stadionplan Excelsior: forse uitbreiding en 400 woningen ‘op de hoeken’
  PREMIUM

  Steun voor ambitieus stadion­plan Excelsior: forse uitbrei­ding en 400 woningen ‘op de hoeken’

  Een ingrijpende vernieuwing en verbouwing van het stadion van Excelsior valt in goede aarde bij het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders. De thuisbasis van de Kralingse club wordt uitgebreid naar 6500 zitplaatsen, er komen voorzieningen op het gebied van sport en gezondheid én meer dan 400 woningen op het complex. Als de financiering en de vergunningen rondkomen, kan er half 2022 worden gestart met deze klus.
 2. Raadslid wacht 139 (!) dagen op antwoord na vragen over verdwenen bus naar het ziekenhuis: ‘En ik kan er werkelijk niets mee...’
  PREMIUM

  Raadslid wacht 139 (!) dagen op antwoord na vragen over verdwenen bus naar het ziekenhuis: ‘En ik kan er werkelijk niets mee...’

  Als er nog geen wereldrecord voor de langste wachttijd bestaat, dan bestaat ’ie nu. En dan heeft Vincent Prins uit Sliedrecht het stevig in handen. Het CDA-raadslid stelde vorig jaar een prangende vraag aan de provincie over de verdwenen ziekenhuisbus naar Dordrecht en moest 139 dagen wachten op een antwoord. Een antwoord dat hem bovendien ontzettend teleurstelde.
 1. Buurtbus rijdt weer in Zeeland
  Play

  Buurtbus rijdt weer in Zeeland

 2. Middelbare scholieren zijn terug in de klas: 'Fijner dan achter de laptop'
  Play

  Middelbare scholieren zijn terug in de klas: 'Fijner dan achter de laptop'