De Smart-L-radar van defensie bij het Friese Wier. Eenzelfde exemplaar moet ergens in het midden of zuiden van Nederland komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Smart-L-radar van defensie bij het Friese Wier. Eenzelfde exemplaar moet ergens in het midden of zuiden van Nederland komen. © Anton Kappers

Defensie reageert op onrust rond militaire radar die niemand wil, maar écht ergens moet komen

Wordt het Herwijnen of toch ergens anders? Inwoners van het West Betuwse dorp wachten al maanden op uitsluitsel over de gevreesde militaire radar. Ze zullen nog even geduld moeten hebben. 

 1. Droomkoppel Sonny en Dylan al meer dan een halfjaar gelukkig getrouwd: ‘Dit was de ultieme relatietest’
  PREMIUM

  Droomkop­pel Sonny en Dylan al meer dan een halfjaar gelukkig getrouwd: ‘Dit was de ultieme relatie­test’

  Ze zijn het eerste geslaagde homokoppel van Married At First Sight: Dordtenaar Sonny Monster-Lanjouw (29) en Dylan Lanjouw-Monster (27) uit Emmen. Vanaf het eerste moment dat de twee elkaar bij het altaar zagen, was er een klik. De mannen zijn gék op elkaar en nu het programma afgelopen is, mogen ze eindelijk van de daken schreeuwen dat ze nog altijd gelukkig getrouwd zijn.
 2. Militaire radar niet welkom in de Alblasserwaard
  PREMIUM

  Militaire radar niet welkom in de Alblasser­waard

  Molenlanden en Vijfheerenlanden willen geen radartoren van Defensie in Nieuwpoort, Goudriaan of Meerkerk. Dinsdag lieten raadsleden uit Molenlanden dat geluid nog eens horen, met bezorgde telefoontjes richting partijgenoten in de Tweede Kamer. Daar boog de landelijke politiek zich over de vraag of die radar in Herwijnen geplaatst moet worden, waar veel verzet is. De kans is groot dat staatssecretaris Barbara Visser van Defensie opnieuw moet zoeken naar een locatie voor de buiten Herwijnen.