Volledig scherm
De Zwerver viert promotie naar de tweede klasse © VV De Zwerver (Twitter)

De Zwerver verslaat SV Meerkerk na zenuwslopende strafschoppenserie en is nu tweedeklasser

Na een zenuwslopende strafschoppenserie is De Zwerver vanmiddag gepromoveerd naar de tweede klasse. Na een gelijkspel in de reguliere speeltijd (1-1) en verlenging (2-2) waren de Kinderdijkers het meest koelbloedig vanaf de stip. SV Meerkerk blijft derdeklasser.

De ploegen trappen om 14.30 uur - na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden De Zwerver-vrijwilliger Ernö Krankovits - af. Opvallend is dat beide ploegen dit seizoen acteerden in de derde klasse C. De Zwerver eindigde op de tweede plaats en Meerkerk op de negende plaats. In de reguliere competitie was De Zwerver twee keer (5-1 en 3-0) te sterk voor de ploeg uit Meerkerk.

Het verhaal gaat onder de tweet verder.

Toch was het op sportpark Scalune in Schelluinen- ondanks het verschil op de ranglijst - een echte finale. In het eerste bedrijf van de wedstrijd wisten beide ploegen de ban lange tijd niet te breken. Toch gingen de Kinderdijkers met een goed gevoel aan de thee, omdat Guido Luiten vlak voor de rust de openingstreffer (1-0) maakte voor De Zwerver.

Na rust houdt De Zwerver de voorsprong lang vast. Tien minuten voor tijd moet de ploeg echter met tien man verder als Lucas Adelino zijn tweede gele kaart, en dus de rode kaart, krijgt. Meerkerk rook daarna bloed en wist enkele minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de 1-1 te maken.

Sander Slomp zette Meerkerk in de eerste helft van de verlenging al snel op een 2-1 voorsprong. De Zwerver ging met een man minder op jacht naar de gelijkmaker om via een strafschoppenserie alsnog promotie af te dwingen en die gelijkmaker viel in extremis. In de blessuretijd van de verlening tekende Simon van de Rhee voor de 2-2.

Het verhaal gaat onder de tweet verder.

Penalty's dus. Na de reguliere strafschoppenserie stond het gelijk (4-4). De Zwerver kwam vervolgens op voorsprong, waarna Daan van der Leun (Meerkerk) faalde vanaf elf meter. En dus mag De Zwerver zich na deze zenuwslopende wedstrijd tweedeklasser noemen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Kinderdijk en omstreken? Schrijf je hier in

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Meerkerk en omstreken? Schrijf je hier in!