Volledig scherm
Onder anderen Bob van der Houven, de man achter de stemmen van Kwik, Kwek en Kwak in Ducktales, komt naar de Magical gifts winkel in Dordrecht. © ANP Kippa

De stemmen achter Scar, Stitch en andere Disneyhelden komen naar Dordrecht

Ze zijn niet vaak met hun gezicht op tv, maar je hebt ze ongetwijfeld eens gehoord. Op 16 februari bezoeken tenminste drie Nederlandse stemacteurs van Disneykarakters samen met striptekenaar Bas Heymans de Magical gifts winkel in de Dordtse binnenstad voor een meet & greet.

De drie stemacteurs zijn samen goed voor de stemmen van tientallen Disneykarakters. Zo sprak Arnold Gelderman de tekst in van onder meer Scar (The Lion King), Lumière (Belle en het Beest) en Robin Hood uit de gelijknamige film. Leuk detail is dat zoon Diederik de stem van onder anderen prins Eric (De Kleine Zeemeermin) insprak. Het is nog niet zeker dat Diederik er ook bij is.

Wie wél zeker komt is Bob van der Houven. Hij is de man achter de stemmen van Stitch (Lilo & Stitch), Kwik, Kwek en Kwak (Ducktales) en Dr. Doofenshmirtz (Fineas and Ferb). Serge-Henri Valcke is een bekend acteur op het witte doek, maar ook bij zijn stem gaat waarschijnlijk een lampje branden. Hij is het geluid achter de Nederlandse versie van Willie Wortel in de Ducktales serie. 

Masterclass

Waar het drietal ‘s middags langskomt, is er ‘s ochtends een masterclass van tekenaar Bas Heymans, die al 24 jaar voor het weekblad Donald Duck schrijft. Zijn verhalen worden over de hele wereld gelezen. Tussen 10.30 en 12.30 uur geeft hij een betaalde tekenworkshop.

Het bezoek van de drie (stem)acteurs is van 14.00 uur tot 17.00 uur. Voor zowel de workshop als de Meet & Greet moet je je inschrijven. Dat kan hier.