De Kijck over den (Noorden)Dijck omstreeks 1940, met in de verte de elektriciteitscentrale. De bebouwing links en rechts is gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Kijck over den (Noorden)Dijck omstreeks 1940, met in de verte de elektriciteitscentrale. De bebouwing links en rechts is gesloopt. © Stadsarchief Dordrecht

De Kijck redt het wel; de molen is als een kat met negen levens

DORDT EIGEN-AARDIGDe molen Kijck over den Dijck in Dordrecht is per direct stilgelegd, nadat er bij een inspectie scheuren zijn ontdekt in de stalen roeden van de wieken. Daardoor bestaat het gevaar dat de wieken afbreken. Het is de zoveelste keer dat er met ‘de Kijck’ wat aan hand is, maar de molen is net een kat met negen levens. Elke keer weer ontsnapt hij aan de ondergang.

  1. Drugssoldaat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’
    PREMIUM

    Drugssol­daat sluit strafdeal met justitie en mag toch zwijgen: ‘35.000 euro in cokehandel een fooitje’

    Eigenlijk zou het Openbaar Ministerie zes jaar cel eisen tegen Abdenabbi B. (28) uit Rotterdam. Als drugssoldaat en uithaler was hij volgens justitie betrokken bij twee coketransporten in Dordrecht en Werkendam. Na ‘procesafspraken’ met zijn advocaat werd die strafeis maandag in de rechtbank teruggedraaid tot vier jaar. De verdachte kan bovendien blijven zwijgen. Alleen de rechters moeten nu nog akkoord gaan.