Erwin van Heusden biedt zijn theater aan als studio, nu hij er voorlopig geen voorstellingen kan geven.
Volledig scherm
Erwin van Heusden biedt zijn theater aan als studio, nu hij er voorlopig geen voorstellingen kan geven. © Richard van Hoek

De concerten in het theater van Erwin kun je nu live zien vanaf de bank

Voorstellingen geven in zijn theater De Oude School in de Dordtse wijk Dubbeldam zit er voorlopig niet in. Theatermaker Erwin van Heusden bedacht daarom iets anders om het voormalig schoolgebouw toch nog te benutten.

Al vijf jaar lang maakt Van Heusden voorstellingen in zijn eigen theater, tot begin maart het coronavirus toesloeg. Nu staat het theater leeg. Van Heusden: ,,En dat is tegenstrijdig. Want juist in deze tijd zijn kunst en cultuur een samenbindende factor en is creativiteit onmisbaar.” 

Online show

Hij heeft het theater daarom ingericht als studio, met alles erop en eraan. Muzikanten, theatermakers, zangers en alle anderen die een podium zoeken, kunnen er terecht. Voor de maker is dit gratis. Fans kopen een kaartje voor de online presentatie. ,,Zij zitten zo thuis op de bank, op een veilige afstand op de eerste rij”, aldus de theatermaker. Meer informatie is te vinden op de website.