Volledig scherm
Ab de Buck (GroenLinks). © Albert Sok000

'De bus van Dordrecht naar Utrecht moet terug'

Als het aan de Dordtse fractie van GroenLinks ligt keert de directe busverbinding tussen Dordrecht en Utrecht terug. Dordrecht werd een maand geleden, met de komst van de nieuwe vervoerder QBuzz naar de regio, geschrapt uit de route.

De partij heeft daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Voortaan vertrekt buslijn 388 vanaf Kralingse Zoom in Rotterdam om via Papendrecht, Sliedrecht en Meerkerk naar Utrecht te rijden.

Volgens GroenLinks heeft dat grote gevolgen voor forenzen uit de stad. ,,Met het vervallen van deze verbinding is de bereikbaarheid van het Leerpark en het Gezondheidspark drastisch achteruit gegaan'', schrijven raadsleden Kitty Kruger en Ab de Buck aan burgemeester en wethouders. ,,Leerlingen van het Da Vinci College en mensen die naar het Albert Schweitzer ziekenhuis moeten zijn hiervan de dupe.''

Ze willen weten of het college wist van het schrappen van Dordrecht als startplaats en of geprobeerd is QBuzz op andere gedachten te brengen. Ook is de partij benieuwd wat het college onderneemt om de verbinding met Utrecht te herstellen.

Sinds QBuzz het openbaar vervoer heeft overgenomen zijn er veel klachten. De vervoerder rijdt sinds deze week met een aangepaste dienstregeling.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!