Volledig scherm
Sliedrecht Sport kan woensdagavond voor de vijfde keer landskampioen worden. Sneek is de tegenstander in de derde play-offwedstrijd. © Peter Verheijen

Dames van Sliedrecht Sport maken zich op voor vijfde landstitel

SPORTDe vrouwen van Sliedrecht Sport kunnen zich gaan opmaken voor de derde achtereenvolgende landstitel en het vijfde kampioenschap uit de geschiedenis van de club. De volleybalsters wonnen ook het tweede duel in de play-offs tegen VC Sneek (0-3 op Friese bodem) en hebben daardoor nog één zege nodig om opnieuw ‘s lands beste op vrouwenvolleybalgebied te worden.

Morgen kan de formatie van trainer Vera Koenen de kroon op een geweldig seizoen, waarin al de Supercup en de nationale beker veroverd werden, zetten. In de eigen sporthal De Basis is dan de derde van maximaal vijf confrontaties met Sneek, dat na de 3-0 nederlaag van afgelopen woensdag in eigen omgeving nog nadrukkelijker te kijk werd gezet.

Volledig scherm
Vera Koenen: ,,We steken in goede vorm.'' © René van der Kloet

,,Het was zeker niet dat Sneek slecht was, maar wij steken momenteel in een goede vorm’’, stipte Vera Koenen aan na de masterclass in Friesland, waar vooral de eerste set (8-25) voor de thuisploeg een complete martelgang was. Sliedrecht Sport leverde zoveel (service)druk dat Sneek niet wist wat te beginnen. ,,In de laatste duels van de kampioenspoule was te merken dat de scherpte minder was, omdat de finale van de play-offs gehaald was. Nu het opnieuw om een prijs gaat, is het niveau verhoogd en stralen we uit dat we onwrikbaar zijn. Bovendien had ik verwacht dat Sneek veel meer met het mes tussen de tanden zou spelen.’’

Koenen, die met dezelfde basis was begonnen als in de eerste finaleontmoeting, zag haar ploeg na die eentonige eerste set nauwelijks tekenen van verslapping tonen. Libero en Oranje-selectielid Florien Reesink was alert, Fleur Savelkoel was aanvallend ijzersterk en Denise de Kant leverde degelijk servicewerk af.

Sneek spartelde wel nadrukkelijker tegen, maar kon nooit in de buurt komen: 21-25 en 19-25. ,,Met de 2-0 voorsprong na twee goede zeges zou de valkuil kunnen zijn dat we er te makkelijk over gaan denken. De ploeg heeft echter al vaker bewezen focus te kunnen houden’’, aldus Koenen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!