De shuttlebus die dagelijks van en naar Kinderdijk rijdt, voor het gemeentehuis van Alblasserdam. Het feit dat deze bus gaat rijden op zondag was voor de SGP reden om het vertrouwen in de coalitie met PvdA en CDA op te zeggen.
Volledig scherm
PREMIUM
De shuttlebus die dagelijks van en naar Kinderdijk rijdt, voor het gemeentehuis van Alblasserdam. Het feit dat deze bus gaat rijden op zondag was voor de SGP reden om het vertrouwen in de coalitie met PvdA en CDA op te zeggen. © Cees van der Wal

Coalitie Alblasserdam klapt vanwege zondags toeristenbusje naar Kinderdijk

UPDATEHet is crisis in Alblasserdam nu de SGP uit de coalitie met de PvdA en het CDA is gestapt. Wethouder Peter Verheij van de partij legt zijn taken neer. Directe aanleiding is de zondagsrust, waarover de coalitiepartners afspraken zouden hebben geschonden.

  1. Wereldwandelaar Tom heeft alweer 2000 kilometer achter de rug: ‘Nu op naar Kroatië, het negende land’
    PREMIUM
    TOM WANDELT DE WERELD ROND

    Wereldwan­de­laar Tom heeft alweer 2000 kilometer achter de rug: ‘Nu op naar Kroatië, het negende land’

    Sliedrechter Tom Boerman wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok de 34-jarige Tom vanuit zijn woonplaats. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 3: Van Sankt Gallen (Zwitserland) naar Rijeka (Kroatië).