Volledig scherm
De Wantijbrug in Dordrecht gaat vanaf 20 januari tien weken dicht. © Milan Rinck

Cliëntenraad ASz deelt zorgen van ziekenhuis over afsluiting N3

Ook de cliëntenraad van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht maakt zich zorgen over de gevolgen van de naderende afsluiting van de N3. Dat schrijft de belangenbehartiger van patiënten aan Rijkswaterstaat.

De Wantijbrug in de N3 (Rondweg) in Dordrecht gaat vanaf 20 januari tien weken lang dicht voor al het gemotoriseerd verkeer. Vanwege een grootscheepse renovatie mogen alleen nooddiensten en openbaar vervoer er gebruik van maken.

De cliëntenraad schaart zich achter de oproep van het ziekenhuis aan Rijkswaterstaat om zorgverleners, die opgeroepen worden voor spoedoperaties, ongehinderd doorgang te verlenen over de Wantijbrug tijdens de werkzaamheden. Rijkswaterstaat wil geen ontheffing voor deze groep verlenen uit vrees voor precedentwerking.

,,Dat ambulances ongehinderd doorgang hebben, juichen wij uiteraard toe’’, schrijft de cliëntenraad. Maar daaruit zou volgens de belangenhartiger ‘automatisch de erkenning moeten volgen’ dat zorgverleners in spoedsituaties dezelfde uitzonderingspositie verdienen. ‘Dit raakt aan een groot algemeen maatschappelijk belang.’