Volledig scherm
Paul Sinha (Petrus) en Edwin Jonker (Jezus) samen aan tafel tijdens een bijeenkomst voorafgaand aan The Passion. © Victor van Breukelen

Cast The Passion lovend over Dordrecht: ‘Ik zag het direct voor me’

De cast van The Passion was gisteren voor het eerst compleet in Dordrecht, waar ze samen aan tafel schoven.

Martijn Krabbé, de verteller van de avond, is helemaal weg van Dordrecht. ,,Vorig jaar ben ik hier al eens met heel mijn familie geweest. Toen ik hoorde dat The Passion in Dordrecht zou zijn, zag ik het direct voor me.” Edsilia Rombley kruipt vanavond in de rol van Maria. ,,Ik ga Dordrecht heel veel liefde geven vanaf het podium", aldus de zangeres.

Ook rapper Paul Sinha (Petrus) is enorm te spreken over de stad. ,,Het water, de ijsbaan, restaurant Khotinsky", zo somt hij op. ,,Maar ook de skatebaan onder de brug vind ik een toffe plek."

Edwin Jonker, die de rol van Jezus op zich neemt, heeft Dordrecht ook in zijn hart gesloten. Tijdens de vooropnames bracht hij vier dagen in de stad door. ,,Ik was er al eens eerder geweest, maar eigenlijk alleen in schouwburg Kunstmin. Als ik nog eens terugkom weet ik nu precies waar ik moet zijn om een hapje te eten of mooie dingen te bekijken."

Lees het laatste nieuws over The Passion in ons dossier. Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!