Volledig scherm
Een scooterrijder raakte in augustus zwaargewond bij een aanrijding op de Merwedestraat in Dordrecht. © Fotopersbureau Busink/Jeroen Verbueken

BVD boos: nog steeds niets gedaan aan de Merwedestraat

Beter Voor Dordt wil snelle actie tegen hardrijders op de Merwedestraat in Dordrecht. De partij is verontwaardigd dat er nabij de Aldi en de Jumbo nog altijd geen smileys staan, die automobilisten duidelijk maken hoe hard ze rijden.

De partij is verontwaardigd omdat wethouder Rik van der Linden beloofd zou hebben dat de matrixborden er voor de jaarwisseling al zouden staan. Het liefst ziet de Dordtse gemeenteraad snelheidscamera's, maar dat is lastig omdat politie en Justitie daaraan mee moeten werken. Volgens Beter Voor Dordt heeft de gemeente de smileys zelf in eigendom. Die zouden direct geplaatst moeten kunnen worden.

Racebaan

De Merwedestraat, sinds jaar en dag bekend als racebaan, is na de herinrichting meer dan ooit het domein van coureurs. Dat leidde al enkele malen tot ernstige ongelukken. Buurtbewoners drongen na zo’n ongeluk in augustus bij de gemeente aan op actie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!