Volledig scherm
Dagelijks treffen vrijwilligers veel vuil aan rondom containers in de wijk Crabbehof. © Buurtpreventie Crabbehof

Buurtpreventie Crabbehof staakt deel van het werk uit onvrede over sleutel

Vrijwilligers van buurtpreventie Crabbehof vertikken het afvaldumpingen op te ruimen zolang hun beheerder geen sleutel van de containers krijgt. Zonder die sleutel is het werk ondoenbaar, meent de club.

Beheerder Roger Wagemans zet zich samen met nog vier vrijwilligers meerdere keren per dag in voor het schoonhouden Crabbehof. Samen met handhaving kwam de club vrijwilligers op het idee een sleutel te regelen voor de beheerder. ,,Er worden in de wijk zo vaak dumpingen gedaan van huisvuil en opengebarsten vuilniszakken. Met alleen onze prikkers zijn we veel te lang bezig om de straten weer netjes te krijgen’’, vertelt Wagemans.

Volgens hem ligt het rondom zeker vijf containers in de buurt iedere dag vol met gedumpte vuilniszakken en rondzwervend afval. Wagemans: ,,We ruimen het met alle liefde op, vrijwillig, maar dan mag daar toch best iets als een sleutel tegenover staan. Het is een simpele vraag.’’ Met een sleutel kan hij containers die vastlopen vrij krijgen en rondzwervend afval makkelijker in de container schuiven.

Vakantieperiode

De beheerder meldt dat de aanvraag voor die sleutel al ruim twee maanden geleden in gang is gezet. De gemeente laat weten dat de aanvraag vanwege de vakantie vermoedelijk is blijven liggen.

Tot de beheerder die sleutel in handen heeft, ruimt het team van Wagemans geen dumpingen meer op. Hij wel. ,,Maar ik laat de kleinigheidjes liggen. Het is even genoeg.’’ Wethouder Marco Stam uit zich in een reactie via Twitter over het afvalprobleem in Crabbehof. ,,Dit is gewoon schandalig! Hier moeten we bredere acties op loslaten.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!