Politie en handhaving blokkeren de Baanhoekweg.
Volledig scherm
Politie en handhaving blokkeren de Baanhoekweg. © Politie Stadspolders

Burgemeester sluit weg naar recreatiegebied vanwege drukte: ‘Blijf zoveel mogelijk thuis’

UPDATEBurgemeester Wouter Kolff heeft de Baanhoekweg richting de Merwelanden afgesloten voor recreanten. Dat deed hij nadat hij eerder al een oproep deed op social media om zoveel mogelijk thuis te blijven. 

Mensen kunnen op dit moment alleen nog het gebied verlaten. Ook de spoorbruggen vanuit Sliedrecht en Stadspolders zijn gesloten en Waterbus lijn 23 laat geen mensen meer afstappen bij de halte Hollandse Biesbosch.

Volgens de Dordtse burgemeester, die ook voorzitter is van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, stromen de recreatiegebieden zondag behoorlijk vol. ,,Ik herhaal met klem mijn oproep om echt zoveel mogelijk thuis te blijven’’, schrijft Kolff op Twitter. ,,Voorkom dat we de komende dagen al dit soort gebieden volledig moeten afsluiten. Het is serieus!’’ 

Het verhaal gaat onder de video verder.

De burgemeester benadrukte afgelopen week met het zonnige lenteweekend in het vooruitzicht al dat het belangrijk was dat mensen zich houden aan de maatregelen die zijn genomen vanwege het coronavirus. ,,Ik heb er begrip voor als je even een frisse neus wilt halen. Maar ik dring er toch echt op aan hetzelfde gedrag te vertonen als afgelopen weekend’’

Het artikel gaat verder onder de tweet.

Ook de reddingsbrigade geeft aan dat het druk is op het water. ,,Laat je boot lekker in de jachthaven. Dan breng je de redders ook niet in gevaar!’’ is te lezen op social media. 

De politie heeft de afgelopen dagen al op meerdere plekken in de regio gewaarschuwd en zelfs bekeuringen uitgedeeld. Zo werd in Zwijndrecht een cafetaria gesloten waar negen personen binnen zaten. ,,Men zat binnen gezellig aan een drankje’’, aldus de wijkagent.