Volledig scherm
Reddingswerkers aan het werk in het ravijn waar de 14-jarige Arend uit Dordrecht werd aangetroffen. Rechtsboven: burgemeester Wouter Kollf van de gemeente Dordrecht. © Bombers / gemeente Dordrecht

Burgemeester Kolff toont medeleven na dood Arend (14): ‘Diep tragisch’

De Dordtse burgemeester Wouter Kolff heeft zijn medeleven getoond aan de familie, vrienden en klasgenoten van de omgekomen Arend uit Dordrecht. ,,Diep tragisch dat dit onze 14-jarige stadsgenoot Arend is overkomen’’, aldus Kolff.

Arend kwam donderdag om het leven toen hij in een ravijn viel in Spanje. De jongen, een leerling van het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht, werd vrijdag gevonden in een ravijn vlakbij de plaats Espot, tegen de grens met Frankrijk. De politie gaat uit van een ongeluk.

Burgemeester Kolff reageerde zaterdagavond op het trieste nieuws. ,,Ik leef erg mee met zijn familie, vrienden en klasgenoten van het Johan de Witt gymnasium. We treden komende week in contact met de familie om te bespreken waar we eventueel mee kunnen helpen.’’

Het verhaal gaat onder de tweet verder.

Zoektocht 

Arend verbleef met zijn ouders op Camping La Mola in Espot. De zoektocht naar de jongen begon donderdagavond rond 20.30 uur. Zijn ouders waren die dag een bergtocht gaan maken, hun zoon zou op de camping blijven. Hij had geen zin om mee te gaan. Bij thuiskomst troffen ze de jongen niet aan, waarna ze alarm sloegen.

Tot 04.00 ‘s nachts hebben hulpdiensten naar de jongen gezocht. Vrijdagochtend in alle vroegte is de zoektocht weer hervat. Met behulp van een speciale zoekhelikopter werd rond 08.30 uur het lichaam van de jongen aangetroffen op de bodem van het ravijn.

Omdat het gebied in de Spaanse Pyreneeën moeilijk toegankelijk is, werd een speciale berginterventie-eenheid vanuit Mossos d’Esquadra gemobiliseerd om het lichaam van de jongen uit het ravijn te halen.

Volledig scherm
Het gebied waar Arend (14) uit Dordrecht is aangetroffen. © Google Maps

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!