De burgemeester van Zwijndrecht heeft de woning in de Kapitein Horsmanflat laten sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
De burgemeester van Zwijndrecht heeft de woning in de Kapitein Horsmanflat laten sluiten. © AD/Ilse van Driel

Buren verdachte van ‘koffermoord’ enorm geschrokken: ‘Ik wil niet weten wat er is gebeurd’

Eerst werd de buurt al opgeschrikt door een vechtpartij en het grootschalige politieonderzoek wat daarop volgde. Een paar dagen later blijkt er veel meer aan de hand geweest te zijn dan enkel een vechtpartij. De 25-jarige verdachte van de ‘koffermoord’ woonde in de Kapitein Horsmanflat in Zwijndrecht, waar het nieuws met grote verbazing gevolgd wordt. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.