Volledig scherm
Zwembad De Blokweer. © Archieffoto/Richard van Hoek

Blokweer in Alblasserdam in het rood: gemeente springt bij

De stichting die sporthal en zwembad Blokweer beheert, heeft te kampen met een groot tekort. Over 2018 is een gat genoteerd van 333.000 euro. Om te voorkomen dat de voorzieningen dicht moeten, springt de gemeente Alblasserdam bij.

Zo wordt de subsidie voor dit jaar eerder dan normaal uitgekeerd. Datzelfde geldt voor de vergoeding voor zwem- en gymnastiekles die Blokweer verzorgt. Mocht dat allemaal niet genoeg zijn om de problemen het hoofd te bieden, dan wil de gemeente ook nog een lening van een ton verstrekken.

Nieuw zwembad

De problemen zijn begonnen na de opening van het vernieuwde zwembad in 2014, schrijven burgemeester en wethouders. In de eerste jaren kon de stichting geen reserve opbouwen en dat heeft nog altijd gevolgen. Om de acute geldproblemen het hoofd te bieden werden met name rekeningen van de gemeente de laatste tijd te laat of helemaal niet meer betaald.

Voortaan moet de stichting maandelijks verantwoording afleggen en mogen geen meerjarige verplichtingen hoger dan 10 mille worden aangegaan zonder instemming van de gemeente. Nieuwe bestuursleden mogen voortaan pas worden aangesteld na overleg.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in!