Volledig scherm
Het Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht. © Richard van Hoek

Blijdschap over aanpak Winklerplein: ‘Het werd wel eens tijd dat er wat gebeurt’

Ondernemers op het Sliedrechtse Winklerplein zijn positief over de plannen voor een gezondheidscentrum en appartementen.

Gisteren werd bekend dat de gemeente nog dit jaar wil beginnen met de bouw van een gezondheidscentrum aan de kant van de Rembrandtlaan. Daarin moeten onder meer een apotheek en huisartsenpraktijken komen. De huidige apotheek maakt plaats voor 

,,Ik ben zeker blij met veranderingen op het Winklerplein. Het werd tijd dat er iets gebeurt", vertelt Jan Simons, eigenaar van kaaswinkel Kaas en Zo. ,,Je ziet duidelijk dat er jaren niets aan gedaan is. Het zou mooi zijn als we nu een prachtig centrum krijgen."

Tim van der Beek en Jim Cornelissen, eigenaren van boekhandel De Gruijter en Kookwinkel De Gruijter zijn ook tevreden met het nieuws. Al zouden ze wel graag zien dat er nog iets meer verandert: ,,Andere gevels, andere stoeptegels, bloembakken. Het Winklerplein mag wel meer uitstraling krijgen", zegt Van der Beek.

Gezellig

,,Mensen komen hier om levensmiddelen te halen, maar het zou leuk zijn als ze hier ook willen komen omdat het gewoon gezellig is hier. Ik zou graag wat meer karakter zien", vult Cornelissen aan. ,,Het duurt al zo lang. Een make-over zou mooi zijn. En wat meer horeca ook. Geen café, maar iets met een terras, een broodjeszaak ofzo.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!