Het leven van geboren en getogen Dordtenaar Jan Eijkelboom (1926-2008) was getekend door de korte periode die hij in Nederlands-Indië doorbracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het leven van geboren en getogen Dordtenaar Jan Eijkelboom (1926-2008) was getekend door de korte periode die hij in Nederlands-Indië doorbracht. © Victor van Breukelen

Biografie over Dordtse schrijver Jan Eijkelboom uitgebracht: ‘Nederlands-Indië zat altijd onder zijn huid’

Het leven van geboren en getogen Dordtenaar Jan Eijkelboom (1926-2008) was getekend door de korte periode die hij in Nederlands-Indië doorbracht. Kees van ’t Hoff publiceert nu onder de titel ‘Nooit het hele hart’ de biografie van Eijkelboom, die vooral bekend werd als dichter en journalist.

  1. Het Tij Festival was een prachtfestival dat, wat mij betreft, een permanente doorstart verdient
    PREMIUM
    COLUMN

    Het Tij Festival was een prachtfes­ti­val dat, wat mij betreft, een permanente doorstart verdient

    Helaas kan ik slechts één column per dag schrijven, vandaar nú pas mijn reflectie op het Tij Festival, dat zich onlangs op en rond Stadswerven afspeelde. Omdat ik er, samen met collega Jaap Bouman, enkele rondleidingen mocht verzorgen heb ik de wandelroute vanaf het Otto Dickeplein tot en met de Biesboschhal minstens zes keer gelopen en ondanks kou en regen kreeg ik daar steeds weer een warm gevoel bij.