In een woning in de Heimerstein speelde zich gisteravond een gezinsdrama af.
Volledig scherm
In een woning in de Heimerstein speelde zich gisteravond een gezinsdrama af. © ANP

Bijeenkomst ‘om samen verdriet te delen’ en condoleanceregister na gezinsdrama

De gemeente Dordrecht houdt vanavond om 19.30 uur een bijeenkomst naar aanleiding van het gezinsdrama dat zich gisteravond in de Heimerstein in  Sterrenburg afspeelde. Iedereen die er behoefte aan heeft om verdriet te delen en gevoelens te uiten is welkom in de Ontmoetingskerk.

Dat laat de gemeente weten na overleg met politie en justitie. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenspraak met de betrokken scholen en voetbalvereniging Wieldrecht. Burgemeester Kolff spreekt de aanwezigen om 20.00 uur toe. Ook wordt er vandaag een condoleanceregister geopend in het stadskantoor, ter nagedachtenis aan de slachtoffers. 

Emoties

Burgemeester Kolff begrijpt dat de schietpartij veel emoties oproept in Dordrecht. ,,Onder andere bij nabestaanden, in de buurt, bij vrienden, klasgenoten en teamgenoten, maar niet in de laatste plaats ook bij de politieorganisatie. Laten we elkaar vooral tot steun zijn deze dagen.”

Bij het familiedrama kwamen een vader (35), moeder (27) en twee dochtertjes van 8 en 12 om. Vermoed wordt dat de vader zijn gezin en zichzelf heeft omgebracht. De man was politieman. Om die reden wordt het onderzoek geleid door de Rijksrecherche.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!