Volledig scherm
Big Rivers keert na afwezigheid van enkele jaren weer terug op het Statenplein. Deze foto is gemaakt tijdens de editie van 2010. © Rinie Boon

Big Rivers krijgt weer een podium op het Statenplein en deze artiesten treden op

Muziekfestival Big Rivers krijgt na een paar jaar afwezigheid nu weer een podium op het Statenplein. Het podium op het Bagijnhof komt hiermee te vervallen. 

De organisatie van het festival heeft nieuwe afspraken gemaakt met de markt en sponsoring gevonden bij Nijhoff Schilders & Friends. Het podium op het Statenplein was een grote wens van het festival. ,,We merkten vorig jaar dat het ontzettend druk was tijdens het festival. Met een podium op het Statenplein hebben we meer ruimte”, laat Leanne van Gurp weten. 

Door de verschuiving van het Bagijnhof naar het Statenplein kunnen er naar schatting 2000 bezoekers meer bij. Het Statenplein biedt ruimte aan zo'n 5000 mensen.

Afsluiter Diggy Dex

Volledig scherm
Rapper Diggy Dex © Daniel J Ashes

Op de vrijdag en zaterdag (12 en 13 juli) staat het podium in het teken van dancemuziek. De vrijdagavond wordt om 20.00 uur gestart met Friends on Friday. Op zaterdag begint Crazy on Big Rivers om 20.00 uur. Bezoekers worden vermaakt met dansers, danseressen, acrobaten, steltlopers, lichtshows en special effects.

Op zondag 14 juli opent de Hazes Blues Band om 13.30 uur, gevolgd door Toontje Lager en Danny Vera. Diggy Dex sluit om 20.00 uur de avond af. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!