Volledig scherm
Fien en Teun zijn de mascottes van Avonturenboerderij Molenwaard. © Noël de Ruijter

Avonturenboerderij prolongeert titel ‘Leukste Uitje van Zuid-Holland’

Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het ‘Leukste Uitje van Zuid-Holland’, een verkiezing van de ANWB. 

De bekendmaking was vanmiddag in het Alblasserwaardse park, omdat dat vorig jaar ook al met de eer ging strijken. ,,Het was dus absoluut niet zeker dat we zouden winnen’’, zegt directeur Michael van Hoorne : ,,Integendeel, het was tot het laatste moment spannend. We zijn apetrots, want dit is een mooie prijs van een belangrijk en toonaangevend bedrijf . Dit is een bevestiging van waar we mee bezig zijn.”

Avonturenboerderij Molenwaard liet Miniworld Rotterdam achter, die de tweede prijs pakte. Als derde eindige Mariniersmuseum Rotterdam. ,,Dat zijn echt wel grote jongens allebei en die hebben wij weer verslagen’’, glundert Van Hoorne.

Campagne

Zo’n 80.000 mensen hebben hun stem uitgebracht tijdens de verkiezing. ,,Je mag niet actief campagne voeren om stemmen te werven, maar als mensen weggingen hebben we hen wel op de verkiezing gewezen natuurlijk’’, zegt Van Hoorne. In 2019 kwamen 160.000 bezoekers naar Groot-Ammers, dit jaar worden er 180.000 verwacht.

Het park is bezig met uitbreiding, die dit najaar opent. ,,Uiteindelijk kunnen we op deze plek groeien naar 220.000 per jaar, maar daarna houdt het op. Als we nog meer bezoekers willen, dan zullen we op zoek moeten naar een andere plek voor een tweede park.’’