Volledig scherm
Het Huis van Stad en Regio moet op de plek van het oude belastingkantoor komen. © Rinie Boon

Architecten tonen hun idee voor het Dordtse Huis van Stad en Regio

De vier architectenbureaus die zijn gekozen om een ontwerp te maken voor het Huis van Stad en Regio laten vanaf 31 januari hun ontwerpen zien in het Spuilab aan de Spuiboulevard.

Tot en met 7 februari kunnen Dordtenaren de vier maquettes voor het nieuwe Stadskantoor komen bekijken en laten weten welke volgens hen het meest geschikt is om het huidige kantoor te vervangen.

Ze kunnen hun voorkeur daar ter plekke aangeven, of online bij de gemeente. Vervolgens worden de ontwerpen nog getoetst en gaan ze nog door naar de zeskoppige jury, die uiteindelijk een winnaar en een runner-up kiest. Die ontwerpen worden voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders en de Dordtse gemeenteraad.

De verwachting is dat er nog iets minder dan een half jaar overheen gaat voordat bekend is welk ontwerp het uiteindelijk wordt.

Belastingkantoor

De vier architecten die nog in de race zijn, zijn Neutelings Riedijk Architecten, Geurst & Schulze architecten bv, het Duitse Kadawittfeldarchitektur GmbH en het Deense kantoor Schmidt Hammer Lassen Architects. Het Huis van Stad en Regio moet komen op de plek van het oude belastingkantoor en het voormalige bankgebouw aan de Spuiboulevard.