Volledig scherm
Het plan Visscher's Dijck van Dudok. © Dudok

Angst voor schade aan huizen Vissersdijk terecht

Zwaar bouwverkeer dat over de Vissersdijk in Dordrecht gaat rijden voor de bouw van plan Visscher's Dijck, van projectontwikkelaar Dudok, kan grote schade aan de woningen toebrengen.

De angst van de dijkbewoners is terecht en hun bezwaar tegen de ontheffing die de gemeente Dordrecht daarvoor heeft verleend, is gegrond. Dat stelt de bezwaarschriftencommissie.

Voor de bouw van de 22 luxewoningen achter de Karwei moet aannemer BM Van Houwelingen 50 ton zware opleggers met heipalen en geveldelen over het smalle stukje dijk laten rijden. Bewoners vrezen hierdoor een 'mini-Groningen', waarbij hun huizen door de trillingen scheuren en verzakken. Bovendien leidt het tot levensgevaarlijke situaties met fietsers.

Metingen

Volgens de commissie heeft de gemeente te weinig rekening gehouden met de belangen van de bewoners. Door de ontheffing zijn die onvoldoende gewaarborgd.

Zo gaf de gemeente tijdens de zitting aan dat er metingen worden gedaan om schade aan dijk en huizen te kunnen vaststellen. Die metingen worden echter door niemand gecontroleerd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!