Een ambulance komt aan bij de spoedeisende hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ambulance komt aan bij de spoedeisende hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Archiefbeeld ter illustratie. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Ambulancepersoneel: ‘Kunnen niet meer garanderen dat we op tijd zijn’

Ziekenhuizen die de deur dichthouden, leuren met patiënten, veel ritten achter elkaar zonder onderbreking en dan óók nog hoogoplopende discussies met patiënten en hun familie. De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid loopt op zijn wenkbrauwen: ,,We kunnen momenteel niet garanderen dat we er altijd binnen een kwartier zijn.” 

 1. De Krispijnseweg was écht toe aan een serieuze opfrisbeurt, dat kon iedereen wel zien
  PREMIUM
  COLUMN

  De Krispijnse­weg was écht toe aan een serieuze opfris­beurt, dat kon iedereen wel zien

  Het is typisch zo’n klus die je als gemeentebestuur, zo vermoed ik althans, liefst zo lang mogelijk voor je had uitgeschoven. Waarom? Tja, er valt uiteindelijk weinig eer aan te behalen (het is immers niet bepaald een prestigeproject) en je krijgt ook nog eens - daar kún je gewoon op wachten - een stortvloed aan klagers en mopperaars over je heen. Waar ik het over heb? Over de grootscheepse renovatie van de Krispijnseweg, die vandaag begonnen is.
  Dordrecht