Volledig scherm
CDA-raadslid Jan Arie Koorevaar maakte op zondag 28 april deze foto waarop te zien is dat verkiezingsborden worden weggehaald. © Twitter

Ambtenaren Molenlanden mogen op zondag werken, maar dan alleen thuis

Ambtenaren mogen van de gemeente Molenlanden op zondag thuis werken, maar zij mogen niet in de openbare orde aan de slag.

Dat schrijven burgemeester en wethouders (b en w) aan de SGP, die vragen had gesteld na een ‘incident’ in april. Destijds haalde een extern bedrijf op zondag verkiezingsborden weg. Dat stuitte op onbegrip bij de SGP, die bij b en w om opheldering vroeg.

,,Als een collega de keuze maakt om thuis te werken op zondag, dan is dat een eigen individuele vrije keuze’’, vinden b en w. ,,Het is niet wenselijk, en ook niet aan de orde, dat individuele collega’s op zondag zichtbaar en merkbaar aan het werk zijn in de openbare ruimte.’’ Dat geldt ook voor door de gemeente ingehuurde bedrijven.

Het bedrijf dat in april op zondag de borden weghaalde heeft later overigens excuses aangeboden. Aanvankelijk was het de bedoeling geweest om dat werk op zaterdag uit te voeren. Omdat dat Koningsdag was, werd uitgeweken naar de dag erna.

B en w stellen dat er behoudens deze keer geen enkel ander bedrijf heeft gevraagd of voorgesteld om op zondag werk uit te voeren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!