In Hendrik-Ido-Ambacht wordt momenteel per persoon een slordige 277 kilo restafval per jaar verbrand. Veel te veel, stelt ook het Rijk.
Volledig scherm
PREMIUM
In Hendrik-Ido-Ambacht wordt momenteel per persoon een slordige 277 kilo restafval per jaar verbrand. Veel te veel, stelt ook het Rijk. © Thijs C Jansen

Ambachters moeten over drie jaar 240 kilo afval minder aan de straat zetten. En zó moeten ze dat voor elkaar krijgen

Inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht moeten over drie jaar ruim 240 kilo restafval minder per persoon aan de straat zetten. Om dat voor elkaar te krijgen moeten zij hun ‘troep’ beter scheiden. En wie dat netjes doet, betaalt aan het einde van het jaar aanzienlijk minder belasting.

 1. Het skatepark in Ambacht vernieuwd en vergroot: ‘Hier was écht behoefte aan, maar die rommel...’
  PREMIUM

  Het skatepark in Ambacht vernieuwd en vergroot: ‘Hier was écht behoefte aan, maar die rommel...’

  Het skatepark in het Baxpark van Hendrik-Ido-Ambacht is vernieuwd en behoorlijk vergroot. En ook al is de baan nog niet officieel geopend, hij is al flink in gebruik. Dat is niet alleen aan de hoeveelheid skatende kinderen te zien, maar ook aan het zwerfafval dat zich ophoopt op en om de baan. ,,Ik durf niet te zeggen of het een gebrek aan prullenbakken of aan opvoeding is.’’
 2. Hulpverlener die heel veel geeft om daklozen gestalkt door smoorverliefde K. (39): ‘Het is nu over’
  PREMIUM

  Hulpverle­ner die heel veel geeft om daklozen gestalkt door smoorver­lief­de K. (39): ‘Het is nu over’

  Ze geeft heel veel om dak- en thuislozen die nergens anders terechtkunnen. Voor een jonge medewerkster van het Leger des Heils krijgt haar liefdevolle inzet voor cliënten echter een vervelend staartje. Ze wordt bijna een jaar lang gestalkt door S.K. (39) die haar bedelft onder honderden mails, kaarten en brieven. Op Facebook claimt hij zelfs een relatie met haar te hebben. ,,Het is over’’, belooft K. woensdag in de rechtbank.