De hoofdingang van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.
Volledig scherm
De hoofdingang van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Albert Schweitzer ziekenhuis opent vierde corona-afdeling

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht neemt elk moment een vierde corona-afdeling in gebruik. De eerste drie afdelingen zijn vol, mede doordat er veel meer ruimte tussen de patiënten is dan anders.

Op de verpleegafdelingen C1, C2, D2 en D3 worden patiënten verpleegd die bewezen corona hebben, of die al opgenomen waren en alsnog ‘verdacht’ worden.

Alle nieuwe patiënten die met een verdenking binnenkomen via de spoedeisende hulp gaan naar het Observatorium of verpleegafdeling V5. 

De intensive care breidt uit naar de verkoeverafdeling, de plek waar mensen herstellen na een operatie. Daar is plaats voor zeven extra ‘coronabedden’.

Voorlopig blijft het ziekenhuis in Dordrecht zich focussen op acute zorg, in elk geval tot 1 mei. In die periode vinden geen geplande, niet-spoedeisende operaties en onderzoeken plaats. Patiënten krijgen bericht dat hun afspraak telefonisch plaatsvindt, wordt verplaatst of doorgaat als die echt niet kan wachten.

  1. Stiltecentrum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis
    PREMIUM

    Stiltecen­trum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis

    Bezoekers komen er niet meer in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Wie in gedachten toch een beetje bij een patiënt wil zijn, kan er vanaf donderdag toch heen. Dan openen de Dordtse kerken het mobiele stiltecentrum Licht Voor Dordrecht op de parkeerplaats bij het ziekenhuis. ,,Dan heb je toch een plek om heen te gaan, vlakbij het epicentrum waar het allemaal gebeurt, waar je je emoties kwijt kunt’’, vertelt coördinator Wiebe van Horssen van de kerkelijke actie Licht Voor Dordrecht.