De komst van Qbuzz in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem verliep allesbehalve vlekkeloos
Volledig scherm
PREMIUM
De komst van Qbuzz in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem verliep allesbehalve vlekkeloos © Rinie Boon

Al in de voorbereiding van komst Qbuzz ging het mis

De komst van Qbuzz in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem moest wel mislopen. Dat valt op te maken uit een evaluatie over de aanbesteding van het bus- en treinvervoer door bureau Twynstra Gudde.

In de aanloop van de overgang van Arriva naar Qbuzz, in december 2018, waren provincie en gemeenten dolgelukkig. Ze hadden een ideaal ov-systeem bedacht, met snelle hoofdroute, aanvullend vervoer dat mensen bij de haltes zou brengen en elektrische bussen in de Drechtsteden. Een uitgelezen kans het openbaar vervoer in te richten voor de toekomst. Qbuzz kwam met een plan dat daar perfect bij aansloot.

  1. Stiltecentrum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis
    PREMIUM

    Stiltecen­trum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis

    Bezoekers komen er niet meer in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Wie in gedachten toch een beetje bij een patiënt wil zijn, kan er vanaf donderdag toch heen. Dan openen de Dordtse kerken het mobiele stiltecentrum Licht Voor Dordrecht op de parkeerplaats bij het ziekenhuis. ,,Dan heb je toch een plek om heen te gaan, vlakbij het epicentrum waar het allemaal gebeurt, waar je je emoties kwijt kunt’’, vertelt coördinator Wiebe van Horssen van de kerkelijke actie Licht Voor Dordrecht.