Volledig scherm
Pony’s op de paardenmarkt in Alblasserdam. © Cees van der Wal

Aangifte om ‘verloten’ pony op Alblasserdamse paardenmarkt

De groep '1037 Against Animal Cruelty' heeft aangifte gedaan tegen de organisatie van de Alblasserdamse paardenmarkt en burgemeester Jaap Paans. Dat schrijft de groep op de eigen website. Volgens de aangever heeft de organisatie de wet overtreden door een dier als prijs uit te loven.

De paardenmarkt vond vorige maand plaats en op die dag kon een bezoeker een 'waardebon pony' winnen ter waarde van 450 euro. De groep 1037, die zich inzet tegen dierenleed, beschuldigt de organisatie van het omzeilen van de wet. De organisatie laat weten sinds begin deze week op de hoogte te zijn van de aangifte, maar is ervan overtuigd niets fout te hebben gedaan. ,,Je kunt bij ons een geldprijs winnen, wij verloten geen pony’’, aldus voorzitter Wim de Kloe.

Dat de aangifte ook gericht is op de burgemeester, komt volgens de groep doordat hij vergunningverlener is van de markt en de geldprijs uitreikte. ,,Als de winnaar van de geldprijs een pony wenst aan te schaffen, ziet het Paardenmarkt comité erop toe dat aan voorwaarden van dierenwelzijn wordt voldaan. Als uit gemeentelijke berichtgeving of tweets van de burgemeester een ander beeld is ontstaan, betreurt hij dat’’, aldus zijn woordvoerder.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in!