Volledig scherm
Drie auto's waren bij het ongeluk betrokken. © Peter Stam

A15 bij Sliedrecht weer vrij na ongeluk

UPDATEHet was donderdagochtend erg druk op de A15 na een ongeluk met drie voertuigen bij Sliedrecht. De snelweg richting Gorinchem werd tijdelijk afgesloten. Ook in de richting van Rotterdam en op de N3 stond het verkeer vervolgens stil. 

Het ongeluk gebeurde even na 06.30 uur op de rijbaan richting Gorinchem. Een bestelwagen botste ter hoogte van Sliedrecht in volle vaart achterop een personenauto. Daarbij werd ook een bedrijfsbusje geraakt. 

De bestuurder van de personenauto raakte gewond bij het ongeluk. Hij is door ambulancepersoneel uit zijn voertuig gehaald. 

Files

Na het ongeluk werd de A15 richting Gorinchem enige tijd afgesloten. Automobilisten tussen Rotterdam en Gorinchem moesten rekening houden met fikse vertraging tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Sliedrecht-Oost. 

Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers om een andere route te kiezen. Verkeer richting Gorinchem kon het beste via Breda en Waalwijk rijden (A16, A58 en A27). Volgens de ANWB liep het verkeer op het hoogtepunt bijna twee uur vertraging op. 

In de richting van Rotterdam ontstond na het ongeluk een kijkersfile. Ook op de N3 liep het verkeer vast. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!