Volledig scherm
Bovenaan de lijst staat de kruising van de Brouwersdijk met de Bosboom-Toussaintstraat. © Google Streetview

900 Dordtenaren stemmen op verkeersonveilige plekken in de stad

Bijna 900 Dordtenaren hebben de gemeente gewezen op verkeersonveilige plekken in de stad. Samen met de locaties waar de meeste ongevallen gebeuren moet dat leiden tot een top 20. Alle plekken uit die lijst worden veiliger gemaakt.

Onlangs bleek uit ongevallencijfers dat de kruising Bosboom Toussaintstraat met de Brouwersdijk de gevaarlijkste is van de stad. De kruising van de Laan der Verenigde Naties met de Hugo van Gijnweg kwam op plek twee.

De gemeente wilde ook inwoners een stem geven en niet louter afgaan op de cijfers. Hiervoor konden Dordtenaren tot gisteren hun stem uitbrengen door op een kaart de plek aan te wijzen die volgens hen het onveiligst is en extra aandacht verdient.

Analyse

De meest genoemde plekken wil de gemeente niet geven. Volgens een woordvoerder gaat het niet om een verkiezing. ,,Het geeft een beeld hoe Dordtenaren de verkeersveiligheid ervaren en wat de verschillen zijn tussen de verkeersdeelnemers’’, zegt hij.

Volgens hem worden alle meldingen nu verwerkt door ambtenaren. ,,Die analyse kost even tijd.’’

Eind maart of begin april gaat de uiteenzettingen naar de gemeenteraad. Die bepaalt aan de hand van de analyse én de ongevallen top 20 de definitieve lijst met twintig hotspots die dit en komende jaren extra aandacht krijgen.

Van de 893 meldingen van Dordtenaren werd er volgens de gemeente 39 procent gedaan door fietsers en 30 procent door automobilisten of motorrijders. Voetgangers deden minder mee: 18 procent.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Organisatie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtingen’
    PREMIUM

    Organisa­tie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtin­gen’

    Vergeefs gekomen bezoekers, die zich wezenloos zoeken en er niets van begrijpen. Handelaren die zich herinneren hoe ze eerder onder erbarmelijke omstandigheden hun spulletjes wel aan de man mochten brengen. Dordtse ondernemers, die vrezen dat de stad veel goodwill verspeeld heeft. Onbegrip alom voor de afgelasting van de Dordtse kerstmarkt zaterdag en zondag. Maar organisator Gerben Baaij en burgemeester Wouter Kolff zijn er heilig van overtuigd dat het niet anders kon.