Elodie Kint.
Volledig scherm
PREMIUM
Elodie Kint. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Waarom ik nooit in Middelburg was geweest? Simpel: de Westerscheldetunnel

column elodie kintDe eerste keer dat ik in Middelburg kwam, herinner ik me nog goed. Dat is namelijk nog niet zo bijster lang geleden. Ik was twintig en werkte net een week voor de PZC. Ik moest een stuk schrijven over de heropening van het vernieuwde Plein 1940 en werd daarna door fotograaf Ruben Oreel meegenomen naar de Markt om een tosti te eten. Wát een prachtige stad. Die monumentale panden, dat historische stadhuis, de grachten rond het centrum. En dan ook nog zoveel leuke winkeltjes en gezellige terrassen. Ik keek mijn ogen uit. 

 1. Hoopvol plannen tegen beter weten in
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Hoopvol plannen tegen beter weten in

  Ik had de pen al in de aanslag toen ik vorige week de beelden van de lange rijen wachtenden zag in Groningen. Wachtend om een subsidie-aanvraag te kunnen doen, wetend dat de beschikbare zak met geld te klein zou zijn. Ongelovig luisterde ik naar het verhaal. Men was ervan uitgegaan dat niet iedereen die daarvoor in aanmerking kwam een aanvraag zou doen. Er was een budget en daarmee moest men het doen: wie het eerste komt, het eerste maalt. Hoopvol plannen tegen beter weten in, noem ik dat.
 2. Met een vulpen kun je fantastische punten zetten
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  Met een vulpen kun je fantasti­sche punten zetten

  Weken ben ik er al mee bezig. In mijn hoofd dan toch. Mijn laatste column. Die moet knallen, schitteren, spetteren, enthousiasmeren, lang herinnerd worden. De overstap naar het pensionadoschap vraagt immers iets heel bijzonders. Maar nu ik een beetje koortsig en wiebelig achter mijn toetsenbord zit, moet ik vooral aan een plumpudding denken. Past wel bij kerst overigens, maar het gaat me om het in elkaar zakken. Al die vooraf verzonnen maar niet opgeschreven afscheidscolumns, ze bleken geen goed fundament te hebben. Helaas.

Columns