Verslaggever Bob Maes.
Volledig scherm
PREMIUM
Verslaggever Bob Maes. © Boaz Timmermans

Taalinhaalslagstuurgroep: zo zal een brigade van honderd taalexperts waarschijnlijk gaan heten

COLUMN Bob MaesAap, noot, Mies. Met die drie woorden zetten we onze eerste stappen in het lezen en schrijven op de basisschool. We zagen er plaatjes bij. Bij de aap een aap (met hoed), bij de noot een walnoot en bij Mies een kat. 

 1. Journalisten intimideren? Dat doen ze alleen in Rusland, leerden we op school
  PREMIUM
  Column Bob Maes

  Journalis­ten intimide­ren? Dat doen ze alleen in Rusland, leerden we op school

  Het moet bij het vak Vakreflectie geweest zijn dat we op de opleiding Journalistiek leerden over collega’s die gevaar liepen door hun werk te doen. Dan ging het over journalisten in oorlogsgebieden als Afghanistan, Sudan en Irak, of over Rusland, China en Venezuela. Landen waar journalisten volgens de zittende macht een bedreiging van haast nucleaire omvang zijn, erop uit het land te vernietigen.
 2. Goe Volk
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  Goe Volk

  Vorige week kwam ik het initiatief ‘Welcome To My Garden’ tegen. Een website waarop particulieren hun tuin ter beschikking stellen voor wandelaars of fietsers. Het is een Belgisch initiatief dat het voor mensen mogelijk maakt om gratis hun tent op te zetten. Ik besluit me in te schrijven omdat ik in mijn hart een onverbeterlijke idealist ben, dit een sympathiek idee is en ik denk dat mijn tuin een fijne plek is om te verblijven. Om eerlijk te zijn, vind ik het ook wel spannend. Er stonden eerder tentjes in de tuin: omdat zoveel gasten waren dat de slaapkamers ‘op’ waren of omdat de kinderen slaapfeestjes hielden. Maar nooit verbleven er onbekenden.

Columns