Terneuzen, 18-04-2019. PZC/BN De Stem verslaggever Bob Maes. FOTO: © Boaz Timmermans Bob Maes afgekocht
Volledig scherm
PREMIUM
Terneuzen, 18-04-2019. PZC/BN De Stem verslaggever Bob Maes. FOTO: © Boaz Timmermans Bob Maes afgekocht © Boaz Timmermans

Op het moment dat in Eindhoven het station gesloopt wordt, steekt Forum een extra lont in het kruit

Column Bob MaesVol afschuw zagen we een paar weken geleden dat het Capitool in Washington bestormd werd door mannen in dierenvellen, in Arbeit macht frei-truien of legeroutfits. Zo keken we afgelopen weekend ook naar de beelden uit Urk, Amsterdam en Eindhoven. Op het oog lijken er geen overeenkomsten tussen die criminele acties, maar die zijn er wel: de politiek speelt een kwalijke rol.

 1. Na masturbatietips en een pindabakjesprotocol komt de Rijksoverheid nu met een sneeuwbalreglement
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Na masturba­tie­tips en een pindabak­jespro­to­col komt de Rijksover­heid nu met een sneeuwbal­re­gle­ment

  Na weken van deprimerende nieuwsberichten, collectieve somberheid en grijzige uitzichtloosheid was daar eindelijk iets om naar uit te kijken: sneeuw! En dan niet van die zielige natte kledder, maar echte vlokken die het land zouden omtoveren in een sprookjesachtig winterwonderland. Sneeuwpoppen, sneeuwballen en misschien nog lekker schaatsen ook. Precies wat we nodig hadden.
 2. Het zaalvoetbal professionaliseren, op de Duitse manier
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  Het zaalvoet­bal professio­na­li­se­ren, op de Duitse manier

  In 1989 organiseerde Nederland het eerste WK zaalvoetbal. In de finale was Brazilië met 2-1 te sterk, waardoor Oranje genoegen moest nemen met zilver - zoals dat ook met Nederland en WK-finales in het veldvoetbal ging. Een zilveren medaille op een WK, dat zou het startpunt moeten zijn van de verdere ontwikkeling van die sport in Nederland, waardoor je ook op het wereldtoneel een rol van betekenis kunt spelen.
 1. De Hilversumse talkshows kregen geen genoeg van de uitroep van Pechtold: ‘In Zééland?’
  PREMIUM
  column ernst jan rozendaal

  De Hilversum­se talkshows kregen geen genoeg van de uitroep van Pechtold: ‘In Zééland?’

  Er verscheen een minzaam lachje op zijn gezicht en hij rolde nog net niet met zijn ogen. ,,In Zééland?” Hij blikte rond en zag dat hij de lachers op zijn hand had. Niet alleen de pakweg honderd aanwezigen in de Zeeuwse Bibliotheek, bleek later. Want ook de Hilversumse talkshows kregen vier jaar geleden geen genoeg van dit beeld van Alexander Pechtold, destijds lijsttrekker van D66. Omroep Zeeland en de PZC hadden hem uitgenodigd voor een interview voor publiek en we vroegen of het wel een goed idee is de commissaris van de koning te kiezen, zoals D66 graag wil. ,,Bent u niet bang dat er een soort Popie Jopie zou kunnen opstaan?”, zei ik, waarop Pechtold zijn punt scoorde.
 2. Naast mijn boterham met hagelslag: 'Plunderingen, zwaar vuurwerk en branden’
  PREMIUM
  column jan van damme

  Naast mijn boterham met hagelslag: 'Plunderin­gen, zwaar vuurwerk en branden’

  Een zuurdesemboterham deze ochtend. Speciaal opgelet bij aankoop in de super. Zuurdesem levert een lekker verende structuur op. Heel geschikt om mijn margarine - piep, ik mag geen merk noemen maar ik let op mijn cholestrol - op uit te smeren zodat de hagelslag in een zacht bedje valt. Het restje margarine aan mijn mes gebruik ik om het chocoladebed af te toppen. Een taartje, zeiden we vroeger thuis.
 1. Esmee in actie voor kika na overlijden vader
  Play

  Esmee in actie voor kika na overlijden vader

 2. Tatoeëren mag weer: oma (85) heeft er nu één
  Play

  Tatoeëren mag weer: oma (85) heeft er nu één

Columns