Barry van der Hooft.
Volledig scherm
PREMIUM
Barry van der Hooft. © Joost Hoving

Onrust

Column Barry van der HooftDie maandagavond kwam er een kleine, Afrikaanse kerel de kleedkamer van Hoek binnen. Hij stelde zich voor als Musa, achternaam Kanu. Net als Nwankwo, de oud-Ajacied die olympisch kampioen werd met Nigeria. Nee, ze waren geen familie, want Musa was geboren in Sierra Leone.

0 reacties

 1. In een crisis is het belangrijk om de informatie die je hebt zo veel mogelijk te delen
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  In een crisis is het belangrijk om de informatie die je hebt zo veel mogelijk te delen

  Lang, lang geleden had ik een zeer uitgebreide cursus. Het was de tijd dat er nog een opleidingsinstituut was speciaal voor rijksambtenaren. Daar kregen we als nieuwe ambtenaren van alles geleerd over rechtmatigheid, integriteit, de rol van de ambtenaar, het gelijkheidsbeginsel et cetera. We kregen zelfs les over crisiscommunicatie. Kosten noch moeite werden gespaard.
 2. Krijgen we werkijs of zwart ijs, dat is nu de kwestie
  PREMIUM
  column oscar garschagen

  Krijgen we werkijs of zwart ijs, dat is nu de kwestie

  Winterweer nadert, de schaatskoorts stijgt. Het weerbericht is slecht nieuws voor politici, behalve voor VVD-lijstrekker Mark Rutte. Wie is, als de ijsbanen open gaan, nog geïnteresseerd in de pogingen van zijn concurrenten om hem, ’Teflon-Rutte’, te breken. Krijgen we werkijs of zwart ijs, dat is nu de kwestie. Alleen nieuwsjunks in de Hilversumse meningenfabrieken kijken maandag naar het eerste lijsttrekkersdebat in het, hopelijk bevroren, noorden des lands. De rest van Nederland weet dat de race al is gelopen. Om een CDA-verkiezingsslogan uit 1986 te parafraseren: Rutte mag zijn corona-karwei afmaken.
 1. De Hilversumse talkshows kregen geen genoeg van de uitroep van Pechtold: ‘In Zééland?’
  PREMIUM
  column ernst jan rozendaal

  De Hilversum­se talkshows kregen geen genoeg van de uitroep van Pechtold: ‘In Zééland?’

  Er verscheen een minzaam lachje op zijn gezicht en hij rolde nog net niet met zijn ogen. ,,In Zééland?” Hij blikte rond en zag dat hij de lachers op zijn hand had. Niet alleen de pakweg honderd aanwezigen in de Zeeuwse Bibliotheek, bleek later. Want ook de Hilversumse talkshows kregen vier jaar geleden geen genoeg van dit beeld van Alexander Pechtold, destijds lijsttrekker van D66. Omroep Zeeland en de PZC hadden hem uitgenodigd voor een interview voor publiek en we vroegen of het wel een goed idee is de commissaris van de koning te kiezen, zoals D66 graag wil. ,,Bent u niet bang dat er een soort Popie Jopie zou kunnen opstaan?”, zei ik, waarop Pechtold zijn punt scoorde.
 2. Bannani staat nog altijd met lege handen
  PREMIUM

  Bannani staat nog altijd met lege handen

  TERNEUZEN - Na een stage van twee weken in Tunesië, die op niets was uitgelopen, keerde Karim Bannani vorige week terug naar Nederland. De 20-jarige linksback uit Terneuzen doorliep de jeugdopleiding van PSV en speelde tussen januari en mei van dit jaar voor FC Dordrecht. Maar nu heeft hij geen club en blijkt het behoorlijk lastig om een nieuwe werkgever te vinden. Bannani is daarom begonnen met een opleiding aan de HZ in Vlissingen en hoopt op korte termijn alsnog bij een club aan te kunnen sluiten.
 1. High five voor leerlingen Ostrea: 'Blij dat school opengaat'
  Play

  High five voor leerlingen Ostrea: 'Blij dat school opengaat'

 2. Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai
  Play

  Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai

Columns