Volledig scherm
PREMIUM
Barry van der Hooft. © Joost Hoving

Onrust

Column Barry van der HooftDie maandagavond kwam er een kleine, Afrikaanse kerel de kleedkamer van Hoek binnen. Hij stelde zich voor als Musa, achternaam Kanu. Net als Nwankwo, de oud-Ajacied die olympisch kampioen werd met Nigeria. Nee, ze waren geen familie, want Musa was geboren in Sierra Leone.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. O wat is het fijn, een tuinterrorist te zijn!
  PREMIUM
  Column Ondine van der Vleuten

  O wat is het fijn, een tuinterro­rist te zijn!

  Een paar maanden geleden arriveerden ze dan eindelijk, de iepen waarmee onze nieuwbouwstraat gestoffeerd werd. Vanuit het stadhuis ontving ik nadere informatie: ‘slank opgaande zuilvormige iep, type Columella, met een wat open kroon’. Beetje een excuusboompje dus: zo’n boompje dat eruit ziet als een bang kind dat angstig in een hoekje staat en zich zo klein mogelijk maakt, de armpjes tegen het smalle lijfje aangeperst. Van mij had het wel wat woester gemogen!
 2. Alleen in hoogste nood
  PREMIUM
  COLUMN GUIDO VAN DER HEIJDEN

  Alleen in hoogste nood

  Ik tuur in de wc-pot. Twee spoelblokken? Welja, doe maar duur. Jo & Conny op de verjaardagskalender. Een tweeling? De trouwdatum van een bevriend stel? Zo ja, wie van de twee is de man, wie de vrouw? Een lesbisch stel, een homostel? Ik zie een scheef torentje van Pisa. Een souvenir. Ik vouw een stukje wc-papier op en stabiliseer het scheve torentje. Dat soort stomme dingen doe ik nou eenmaal. Hoewel ik uit een gezin van vijf kinderen kom, wist mijn vader altijd direct wie er verantwoordelijk was voor de knikkers onder de poten van het bed.

Columns