Bob Maes
Volledig scherm
Bob Maes © Boaz Timmermans

Kanniewaarzijn! Welkom bij de zeventiende pubquiz in vijf weken tijd

column Bob MaesOké, zit iedereen er klaar voor? Ja? Voor ik het vergeet, wil iedereen zijn microfoon uitzetten en zijn oortjes in doen? Zo gaat het geluid niet rondzoemen, wel zo fijn! Gelukt? Mooi! Dan gaan we beginnen! 

Welkom bij deze online pubquiz! De regels zijn simpel. Ik zit achter mijn webcam en stel de vragen. Jullie kunnen mij zien en ik kan jullie zien. Ik stel straks een paar vragen, jullie schrijven de antwoorden op en aan het einde kijken we alles samen na. De winnaar krijgt een zeer antieke tuintafel! Wat zeg je? Niet je eerste pubquiz deze quarantaine? Haha! Het is bij mij ook de zeventiende in vijf weken, heb het nog nooit zo druk gehad!

We beginnen met de categorie Kanniewaarzijn. Pen en papier bij de hand? Dan begin ik met vraag 1. Er is een land waar verpleegkundigen worden uitgemaakt voor acteur, omdat ze helemaal niet in een ziekenhuis met coronapatiënten zouden werken. De president heeft dat wantrouwen aangewakkerd. Hoe heet deze persoon?  

Niet allemaal lachen, dit zijn serieuze vragen!

Klaar? Vraag 2! Welk staatshoofd is zo gek van bleekmiddel dat hij voorstelt het ook te gebruiken als vaccin, door het te injecteren bij coronapatiënten? 

Ja nu zie ik jullie weer gniffelen. Houd daar mee op! Deze categorie heet Kanniewaarzijn, maar het is bittere ernst!

We gaan naar vraag 3. Wie roept zijn eigen bevolking op te protesteren tegen de lockdown en vindt het goed dat de demonstranten wapens meenemen naar die betoging?

Oké, nu zie ik alleen gefronste wenkbrauwen...

Laatste vraag: Welk land heeft de persoon uit vraag 1, 2 en 3 tot president gekozen omdat ze dachten dat het wel mee zou vallen met zijn gekte?

Pennen neer! 

Inderdaad, de antwoorden zijn bijna identiek! Volgende week doen we de categorie Kanniewaarzijn gewoon nog een keer! Wat zeg je? Of ik dan genoeg nieuwe munitie heb? Denk het wel hoor! In een week tijd kan deze president veel domme dingen zeggen.

Columns