Volledig scherm
PREMIUM
© Boaz Timmermans

Hulst is als de Tweede Kamer

COLUMN BOB MAESHet rommelt in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. De Evangelische Omroep heeft een haast godslasterlijk programma gemaakt over Hulst en omstreken, Typisch Het Land van Hulst. Trotse bewoners roeren zich op de sociale media, want de show zou geen afspiegeling van Hulst zijn. Zij hadden een soort VVV-campagne verwacht met enkel beelden van de historische stadswallen- en poorten, de duizenden festivalgangers op Vestrock en trappistendrinkende stamgasten om tien uur ’s ochtends. ‘Want #inulst vieren we het leven’, of zoiets. Met die beelden kun je net vijf minuten vullen, geen reeks afleveringen van 25 minuten. Hulst is een scheet groot.

 1. Een krakende donderslag bonjourde ons bijna de tent uit
  PREMIUM
  column Jan Vantoortelboom

  Een krakende donderslag bonjourde ons bijna de tent uit

  In een tent slapen is altijd een genot. Althans voor mijn tweeling. Dat vinden ze fantastisch. Ze hielpen me goed bij het opslaan ervan: de stokken aaneenrijgen en ze klaarleggen. Daarna hielden ze het voor gezien en gingen ze spelen en kon ik verder alleen de tent opzetten. Tegen de tijd dat de haringen in de grond geslagen moesten worden, kwamen ze terug en deden hun best om te helpen. Maar de hamer was zwaar en de grond hard.
 1. Journalisten intimideren? Dat doen ze alleen in Rusland, leerden we op school
  PREMIUM
  Column Bob Maes

  Journalis­ten intimide­ren? Dat doen ze alleen in Rusland, leerden we op school

  Het moet bij het vak Vakreflectie geweest zijn dat we op de opleiding Journalistiek leerden over collega’s die gevaar liepen door hun werk te doen. Dan ging het over journalisten in oorlogsgebieden als Afghanistan, Sudan en Irak, of over Rusland, China en Venezuela. Landen waar journalisten volgens de zittende macht een bedreiging van haast nucleaire omvang zijn, erop uit het land te vernietigen.
 2. Goe Volk
  PREMIUM
  column marleen blommaert

  Goe Volk

  Vorige week kwam ik het initiatief ‘Welcome To My Garden’ tegen. Een website waarop particulieren hun tuin ter beschikking stellen voor wandelaars of fietsers. Het is een Belgisch initiatief dat het voor mensen mogelijk maakt om gratis hun tent op te zetten. Ik besluit me in te schrijven omdat ik in mijn hart een onverbeterlijke idealist ben, dit een sympathiek idee is en ik denk dat mijn tuin een fijne plek is om te verblijven. Om eerlijk te zijn, vind ik het ook wel spannend. Er stonden eerder tentjes in de tuin: omdat zoveel gasten waren dat de slaapkamers ‘op’ waren of omdat de kinderen slaapfeestjes hielden. Maar nooit verbleven er onbekenden.

Columns