Volledig scherm
Barry van der Hooft © PZC

Eurootjes

columnVanmiddag ga ik naar Vlaardingen, voor de wedstrijd Zwaluwen-Hoek. Als het een beetje meezit (en het thuisfront geen andere plannen heeft) rijd ik daarna misschien wel in één ruk naar Philippine. Want daar doen ze vanavond wat veel meer Zeeuwse clubs zouden moeten doen: een wedstrijd spelen op zaterdagavond. 

Philippine-Terneuzen is een derby waar veel mensen naar uitkijken. Precies een jaar geleden kwamen er liefst 800 toeschouwers op die wedstrijd af, die toen in 3-5 eindigde. Dat Philippine nu weer op zaterdagavond speelt, is slim. Veel Zeeuwse voetballers die vanmiddag moeten spelen, staan vanavond langs de lijn. Zoals ook veel zondagvoetballers lekker naar de derby in de derde klasse gaan kijken.

Eigenlijk zou een club als Hoek het ook af en toe moeten doen. De verlichting rond het hoofdveld in Hoek is van hoge kwaliteit, bij zo’n avondwedstrijd heb je ook een andere sfeer en niet onbelangrijk: je trekt vaak meer toeschouwers, zeker tegen een aansprekende opponent.

Dat snappen ze in Vlissingen ook. Vlissingen-Goes viel onlangs op zaterdag 16 september in het water, maar het leek een abc’tje dat de voor zondag 12 november vastgestelde inhaalwedstrijd naar zaterdagavond 11 november zou worden verplaatst. Tot ze deze week bij Vlissingen vanuit Goes het bericht ontvingen dat de Bevelandse club alleen op zaterdagavond wilde spelen als Vlissingen even 1000 euro zou lappen. Dat verzin je toch niet?

Quote

Vlissingen en Goes liggen elkaar niet zo

Het blijkt ook niet vanuit de technische staf of de spelersgroep te komen, maar van een lid van de technische commissie. Vlissingen en Goes liggen elkaar niet zo, dus laten we maar eens een beetje dwars gaan doen, moet die meneer hebben gedacht.

Bekijk het lekker, dachten ze in Vlissingen, wij gaan echt geen 1000 euro betalen. De kwestie is niet goed voor het imago van Goes en eigenlijk ook niet voor het Zeeuwse voetbal. Dan zijn er mensen die onze amateurvoetbalprovincie een boost willen geven, maar dan zijn er ook weer figuren die dat tegen willen werken. Is dat misschien typisch Zeeuws? Hier lijken we, zeker in het voetbal, nog net iets meer afgunst te hebben dan in andere provincies.

Gelukkig zijn de trainers van Vlissingen en Goes het erover eens dat de derby in de hoofdklasse gewoon op zaterdagavond gespeeld moet worden. Aangezien een trainer altijd het laatste woord heeft, moet het wel goed komen. Als ik Vlissingen was, zou ik op zaterdagavond 11 november voor de dwarsligger van Goes een envelop met 100 consumptiebonnen klaarleggen. Dat kost je uiteindelijk helemaal niets, want iedereen weet dat hij er in dat ‘vreselijke’ Vlissingen niet één gaat gebruiken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Columns