Volledig scherm
PREMIUM
© Ernesta Verburg

En eigenlijk wilde ik helemaal geen kinderen

Column Wendy WagenmakersZoals zo'n beetje alles in mijn leven is ook de voortplanting behoorlijk uit de klauwen gelopen. Amper vier maanden na de geboorte van de Zoon, kondigde de Dochter zich aan en toen we ons bestaan eindelijk weer een beetje op orde leken te hebben, bleek er nog een Baby in het verschiet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. O wat is het fijn, een tuinterrorist te zijn!
  PREMIUM
  Column Ondine van der Vleuten

  O wat is het fijn, een tuinterro­rist te zijn!

  Een paar maanden geleden arriveerden ze dan eindelijk, de iepen waarmee onze nieuwbouwstraat gestoffeerd werd. Vanuit het stadhuis ontving ik nadere informatie: ‘slank opgaande zuilvormige iep, type Columella, met een wat open kroon’. Beetje een excuusboompje dus: zo’n boompje dat eruit ziet als een bang kind dat angstig in een hoekje staat en zich zo klein mogelijk maakt, de armpjes tegen het smalle lijfje aangeperst. Van mij had het wel wat woester gemogen!
 2. Alleen in hoogste nood
  PREMIUM
  COLUMN GUIDO VAN DER HEIJDEN

  Alleen in hoogste nood

  Ik tuur in de wc-pot. Twee spoelblokken? Welja, doe maar duur. Jo & Conny op de verjaardagskalender. Een tweeling? De trouwdatum van een bevriend stel? Zo ja, wie van de twee is de man, wie de vrouw? Een lesbisch stel, een homostel? Ik zie een scheef torentje van Pisa. Een souvenir. Ik vouw een stukje wc-papier op en stabiliseer het scheve torentje. Dat soort stomme dingen doe ik nou eenmaal. Hoewel ik uit een gezin van vijf kinderen kom, wist mijn vader altijd direct wie er verantwoordelijk was voor de knikkers onder de poten van het bed.

Columns